TARİHÇE

TARİHÇE

20.03.2017 1334

 

KURUMUN TARİHÇESİ

 

        Of Halk Eğitimi Merkezi Of ilçesine hizmet vermekte olup, 1739 sayılı  Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 18. Maddesine göre 1970 yılında Of Halk Eğitim kütüphanesinin 3. Katında eğitim  öğretime başlamıştır. İki odalı bir yer olan bu katta yönetim işleri yürütülmekte olup eğitim hizmetleri ilçenin değişik semtlerinde kiralanan yerlerde yürütülmüştür.

         2003 yılında belediye sarayı 4. Katında münhal bulunan 400 metrekare yere taşınarak hem yönetim işleri hem de kurs faaliyetleri burada yürütülmeye çalışılmıştır.

         2010 yılından itibaren  Of Halk Eğitimi Merkezi binasına taşınarak  4 katlı yeni merkezle Of ilçesine  hizmet vermekteyiz.

        Hizmet binası olarak kullanılan bu yerde okuma yazma kursları, mesleki teknik kursları, sosyal-kültürel kurslar ve İş-Kur kapsamında açılan kurslarla hizmet verilmektedir.

        Merkezimiz tam gün tam yıl kapsamında olup eğitim hafta içi gündüz-gece, hafta sonu ve yaz tatillerinde 07:00-24:00 saatleri arasında gündüzlü olarak yapılmaktadır.

       Müracaat olması halinde Okuma-Yazma kursları, Mesleki Teknik Kurslar, Sosyal-Kültürel Kurslar ve İş-Kur kapsamında kurslar açılmaktadır. Halen bu bölümlerimizde öğrencilerimiz         bulunmaktadır.

 

B